FELLIEWS DANSESTUDIO™

"Aldri for gammel til å lære å danse"


Flag of Norway Flag of Spain Flag of United States of America

SALONG TANGO


Tango hadde sin opprinnelse i Spania fra 1900 tallet. The Andalusia Tango ble fremført kun av en kvinne og var ulik den tango vi kjenner idag, foruten enkelte elementer i rytmen. Tango på 1900 tallen ble regnet som en flørtende musikk og umoralsk dans. Dagens Tango har sin opprinnelse fra the Argentinean Gauchos på 1800 tallen. Egentlig ble dansen kalt "el baile con corte", som betyr "dans med stopp". Tangoen ble betegnet som et romantisk raseri i 1921, etter at stumfilmskuepilleren Rudolph Valentino fremførte den på kino på en lidenskapelig og dramatisk måte.


Ballroom dance competitors applying the sway element to their performance

INTERNASJONAL TANGO


Dansen har en blanding av mønstrene til de karakteristiske dansene Foxtrot og Waltz. Likevel beholder den sin unike egenart som skiller den ut fra andre dansestiler. Denne dansestilen ble populær i England i 1909. International Tangomusikk er raskere og mer aggressiv - mer marsjaktig enn Argentinsk Tango. Denne type tango er som begynnelse på en kjærlighetshistorie, hvor begge partene er svært romantiske og viser seg fra sine beste sider. International tango er en svært kraftful dans som lærer oss de store bevegelser, - dramatiske utrykk, aggresive, og mer stylet dans og medhurtige dreininger av hodet fra den ene posisjon til den andre.


TANGO CANYENGUE


Ordet «canyengue» er av afrikansk opprinnelse. Tango canyengue er en rytmisk tango som oppsto tidlig på 1900 tallet og er fremdeles populær i dag. Den hører til en av de opprinnelige måtene å danse tango på og inneholder alle ingrediensene til den tradisjonelle argentinske tangoen. I tango canyengue holder de to dansepartnerne hverandre tett, med avslappede og lett bøyde legger. Mannen fører gjennom kroppskontakt, paret beveger seg med faste skritt, hele tiden med en kombinasjon av markerte på og av rytmer. Danserytmene kan beskrives som spennende og provoserende.ARGENTINSK TANGO


Tango har et vakkert og enkelt språk og er en improvisatorisk og er sosial dans som har utviklet seg det siste århundre i City og Buenos Aires.
Det er nylig funnet ut at opprinnelsen til Tangobevegesene ble praktisert i Angola allerede 400 år tilbake. Tango er en sann dans med der mannen leder og kvinnen følger. Argentinsk Tango har roligere musikk, - og er lettere å danse på et mindre dansegulv. Du bruker mer fotarbeid og "fot action" og kar akteren i dansen er mer dramatisk. Den argentinske tango er som når et gift par er omsluttet i varmen av lidenskap og alle følelser forblir hos dem som et par. Vi lærer med denne dansen - kunsten med pryd og improvisasjon.


MILONGA


Milonga var en sør-amerikansk tidligere sangstil, kjent som Payada de Contrapunto, som igjen var poplær på 1870-tallet i Uruguay og Rio de la Plata i Argentina. Milonga was a south-American earlier style of singing known as Payada de Contrapunto what was popular in the 1870’s in Uruguay and Rio de la Plata in Argentina . Ordet Milonga betyr sangtekst. Sangen ble satt til en livlig 2 fjerdedels tempo og ofte inkluderes musikalske improvisasjoner. Selv om en milonga dansestil bruker de samme grunnleggende elementene som argentinsk tango, pleier tempoet å være raskere og mindre komplekst. Idag kan vi finne to karakteristiske milonga stiler: "Milonga Lisa", der dansetrinnene er et trinn til hvert av takten til musikken, - og
MENY


"Milonga con Traspie", der danserne må overføre sin vekt i dobbel eller trippel tid til musikken. Vi lærer med denne dansen å holde kroppene våre avslappet for å være klar til å reagere på uventede endringer i rytme og improviserte dansetrinn.


ARGENTINSK TANGOVALS


Barn av europeiske innvandrere endret wienervals til kompleksiteten i The Argentine Tango Style, men bevarte den musikalske egenskapen til wienervalsen som er lett, rask, leken og romantisk i sin stil (1870's). Syncope ble innlemmet i den argentinske valsmusikken nesten umiddelbart ut av den normale rytmefrekvensen ved å tråkke dobbelt som i Milonga eller Argentinsk Tango. Du lærer ved denne dansestilen en rekke mulige måter å danse argentinsk Waltz på.


TANGO ORILLERO


Tango orillero er en dansestil som utviklet seg utenfor sentrum av byene, i forstedene og i utkantene hvor det var større frihet, fordi det var større plass på dansegulvet. Man danser med kroppen oppreist og bruker mange forskjellige «utbroderinger», som raske fotbevegelser, spark og også noe akrobatikk. Det siste er av nyere dato.


Couple dancing tango show in Buenos Aires

NY TANGO


«Nuevo tango» er enten en form for musikk der nye elementer er integrert i tradisjonell tangomusikk, eller en utvikling av tangodansen som begynte på 1980-tallet. Den handler om metodikken og undervisningen av argentinsk tango gjennom bruk av prinsipper for danse «kinesiology» (?)Før 1990-tallet underviste man med en didaktisk metode der elevene skulle kopiere eksempler som danselæreren demonstrerte. Man vektla ikke hvordan og hvorfor en bevegelse ble utført på en bestemt måte. På begynnelsen av 1990-tallet begynte en Tango Investigation Group ( senere Cosmotango organization) grunnlagt av Gustavo Naveira og Fabian Salas. De studerte tangoen ut fra bruk av kinesiology i moderne dans for å analysere bevegelsene i argentinsk tango sett i lys av fysikkens lover. Ved å ta i bruk alt de lærte fra denne analysen begynte de å utforske alle muligheter for bevegelser innenfor rammen av argentinsk tango. Ut fra virksomheten til disse grunnleggerne av Tango Nuevo bevegelsen, har det kommet et skifte i alle typer av tangostilarter fra å undervise i hva man skal danse til hvordan man skal danse.


Ring oss for avtale og begynn din danseundervisning !!!


Kontakt:

Telf: +47 9073 5943

E-post: felliewsdansestudio@live.com


facebook icon made by flaticon.com CC 3.0 Bytwitter icon